7 Vreselijke Redactiesommen (zo moeilijk dat ze niet leuk meer zijn)

Jij zocht uitdaging? Moeilijke redactiesommen die zich niet zo snel laten oplossen? Weet waar je aan begint, want zelfs wij komen hier niet uit…

Deze 7 redactiesommen staan garant voor nachten wakker liggen, woelen, ijlen, ijsberen en afdwalende gedachten. Pak pen, papier én rekenmachine bij de hand… of maak dat je wegkomt!

 

Kippen en varkens

Het aantal varkens en kippen op een kinderboerderij is 40. Jos telde in totaal 100 benen. Hoeveel varkens en hoeveel kippen zijn er dan?

 

Het goede doel

Je bent geld aan het ophalen voor het goede doel. Iemand doneerde € 500. Je vraagt iedere deelnemer om € 25 te doneren. Hoeveel geld is er dan opgehaald als er in totaal 224 donaties zijn geweest?

 

Welke twee getallen?

De som van twee getallen is 14. De som van de kwadraten van deze getallen is 148. Om welke twee getallen gaat het?

 

Computeronderdelen

Dirk verkoopt computeronderdelen. Wanneer hij 16 computeronderdelen verkoopt, verdient hij er € 1700 aan. Maar zodra hij er 56 verkoopt, verdient hij er € 4300 aan. Wat zal hij dan verdienen als hij 30 computeronderdelen verkoopt?

 

De haai

Een gevangen haai word gewogen. Zijn staart weegt 100 kilo. Zijn hoofd weegt net zoveel als zijn staart plus de helft van zijn lichaamsgewicht. Het lichaam van de haai weegt net zoveel als zijn hoofd en staart samen. Hoeveel weegt de haai?

 

De kosten drukken

De kosten van het drukken van een boek zijn € 9 per boek. Het kost ook nog eens eenmalig € 1200 om het boek af te werken. Het boek komt in de winkels te liggen voor € 15. Hoeveel boeken moeten er worden verkocht om winst te maken?

 

Ratio (echt moeilijk!)

Twee nummers staan in de ratio 3:4. Wanneer je 4 van elk getal aftrekt, wordt de ratio 5:7. Wat zijn deze twee nummers?

 

Heb je een antwoord? Laat dat dan achter in de reacties… dan houden we ze nog even vreselijk.