Over ons

Tafels, verhoudingen, rekenen met geld, breuken optellen, breuken vermenigvuldigen, kommagetallen, staartdelingen op de moderne manier… Het rekenonderwijs op de basisschool is zeer uitgebreid en erg gevarieerd. Ouders die hun kind willen helpen om beter te worden in rekenen lopen vaak tegen allerlei termen en begrippen aan die ze zelf niet meer paraat hebben of niet eens kennen.

Alles over Rekenen is het initiatief van verschillende leerkrachten op de basisschool en enkele reken- en wiskundedocenten op het voortgezet onderwijs. Zij hebben de noodkreet van ouders om hun kind te kunnen ondersteunen vertaald naar een handige website, vol met informatie.

Op Alles over Rekenen komen de verschillende facetten van het tegenwoordige rekenonderwijs aan bod. Aan de hand van filmpjes, artikelen en voorbeelden maken we ouders wegwijs in het rekenlandschap. We beginnen bij het begin in groep 1-2 met getalbegrip en we eindigen bij groep 8, waar de kinderen klaargestoomd zijn voor wiskunde op het voortgezet onderwijs.

Wat kunt u van ons verwachten?

  • U krijgt de meest relevante informatie over rekenen op de basisschool;
  • U krijgt inzicht in de strategieën die leerlingen aangeleerd worden;
  • U krijgt filmpjes te zien die u met uw kind door kan nemen om beter te worden in rekenen;
  • U vindt op onze website ‘spiekbriefjes’ die gebruikt kunnen worden om te oefenen;
  • U kunt ons altijd benaderen voor vragen en opmerkingen over rekenen.

Bezoekt u vooral onze Facebook-pagina om direct met ons in contact te komen. Stuurt u liever persoonlijk een berichtje? Gebruik dan de contact-pagina.